søndag 22. august 2010

På sopptur i Blåbærskogen



Vår gode nabo Reidun kan alt! Det er i hvert fall mine jenter overbevist om! :) I går fant vi kantareller i skogen vår, som forøvrig har fått navnet Blåbærskogen - og det er ikke pga dette årest blåbærhøst! Det utloves marsipangris til den som finner blåbæret!
Vi spiser ikke sopp, men det gjør Reidun, så vi plukket en ladning og gikk bort til henne - og inviterte henne til å bli med bort i blåbærskogen og finne mer. I tillegg håpet vi på en liten opplæring i sopphenting. Reidun er lærer, så det var vel å forvente at hun ville se sitt snitt til å opplyse den oppvoksende slekt? :) Andrea var aldri mer enn 50 cm fra Reidun - sugde til seg alt hun kunne; smørsopper, fluesopper med og uten ring, kantareller i diverse utgaver, hvit melk, orange safter, brune og røde giftige sopper. Nå kan vi vandre med freidig mot i skogen i trygg forvissning om at Andrea passer på at vi ikke tuller i oss dødelige sopper. Nå er faren ikke stor for at vi tuller i det  hele tatt, men det er jo nice to know, uansett :)



 og helt til slutt i innlegget er en rekke med forskjellige sopper. Vet du navnet, så legg igjen kommentar, så jeg kan få lagt rett navn på rett sopp.  :)

nr 1
nr 2
nr 3
nr 4
nr 5

nr 6

5 kommentarer:

 1. Så kjekt med ei lita frøkne med masse kunnskap :)
  Ikke dumt med naboer som kan masse heller. Og når du tar slike flotte bilder til dokumentasjon, da er ringen sluttet :))

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder, Berit!! KJempefint lys på mange av dem! Herlig med slike naboer! :)
  Jeg skal ikke prøve meg på noen navn, tror nok det blir bom på de fleste.... Ha,ha!

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder!

  Og kan du sende hun damen over til meg og vår lille skog her i Oslomarka? Skulle gjerne kunnet mer om sopp og ditt og datt man finner i kratt og ur! Bør vel strengt tatt begynne med å faktisk gå turer men,men...

  SvarSlett
 4. For det første må jeg jo si tusen takk for veldig hyggelig kommentar inne hos meg!
  Og så må jeg si at du har en flott blogg - blir veldig imponert over alle dere dyktige fotografer! Du har masse flotte bilder i bloggen din - må ta en titt inn til kreative bilder også. Men nå må jeg se på TV...

  SvarSlett
 5. Kan ikkje masse om sopp, men har lyst å lære. Sopp er jo så godt! Herlige bilete som vanleg!

  SvarSlett