onsdag 5. mai 2010

Slik ble jeg til ... uten bien og blomsten


Andrea (og Anny til en viss grad) er svært interessert i hvor de kommer fra. Andrea skal ha trillinger når hun blir stor (og av og til tusen millioner på en gang) så selvfølgelig er det viktig å lære hvordan dette skal gå til. *skrekk og gru*

I går kveld planla de hvem de skulle ha disse ungene med. Det var først pappa, men han ble heldigvis fort eliminert. Så var det onkel Jens, men da Anny fant ut at han kom til å være en gammel mann når dette en gang ble aktuelt, ble han fort skiftet ut med onkel Torbjørn. Han måtte jo være mye yngre enn onkel Jens, men så var tante Mari-Ann et problem da... Anny vil IKKE at tante Mari-Ann blir lei seg, så da lovte hun å la onkel Torbjørn få være i fred. Guttene i barnehagen er overhodet ikke interessante - de er jo så små og kan overhodet ikke lage babyer! Det hele endte med at Torbjørn og Knut (naboguttene som IKKE går i deres barnehage, men i en annen barnehage) fikk duge. Andrea tar Torbjørn og Anny tar Knut :)

Det er ganske så fornøyelig! Verre er det når spørsmålene hagler om anatomien oppi det hele... om eggene som skal bli babyer og hvem som kom først. Det har altså blitt til guttefisker som skal inn i mamma sin mage - og de krysser fingrene for at flest mulig skal komme frem SAMTIDIG! Er det mulig at disse to jentene mine kan ha oppfattet tvillingopplevelsen som så idyllisk at de vil ha en repetisjon på dette?? Det er på en måte beroligende, for jeg har vært litt redd for at de skulle merke på både meg og Terje hvor slitsomt dette til tider har vært. Det kan jo ikke ha vært så ille, når de har lyst til å oppleve dette selv?? Helt fra de var små (eh..mindre enn de er nå) har de hatt to dukker i vogna, to av ditt og to av datt, men det er nok heeeelt naturlig for dem. Det blir spennende å se hvor lang tid det tar før "bobla sprekker" og de bestemmer seg for at de kun vil ha enlinger. Ja, det er faktisk det de sier; "alle de andre er jo bare enlinger" :)

Boken Andrea har er faktisk veldig bra. Den forklarer nokså detaljert, men på en morsom og fantasifull måte alt fra "standard prosedyre" til prøverør - og ventetiden til babyene kommer. Den kan anbefales. Det skal likevel innrømmes at jeg av og til prøver å lure dem til å lese Tornerose eller Askepott istedet, men der kommer det til et punkt hvor prinsen kysser prinsessen og så er det på an igjen! :)

7 kommentarer:

 1. :-) Den boka må jeg vel få tak i etterhvert tenker jeg! Så koselig å høre at Anny og Andrea vil ha flerlinger, det er jo et kjempekompliment til dere foreldre! Virker som en morsom alder de er i, og veldig hyggelig å lese litt om deres hverdag!

  SvarSlett
 2. Morsom lesning=) Har selv en fireåring og jammen er det mange spørsmål som må besvares, ja. Men synes det er bra at de er å nysgjerrige.
  Ellers vil jeg bare si at du tar noen utrolig fine bilder!!!!

  Hilsen fra Silke=)

  SvarSlett
 3. artig lesing :)
  Høres ut som reflekterte jenter ;)

  SvarSlett
 4. Herlig! Nå fikk jeg meg en god latter! :)
  Her er det ikke stor interesse for tema ennå, og lov meg at den boka IKKE blir med til Stavanger neste gang..... :) Ha,ha!

  Herlig bilde!!

  SvarSlett
 5. For et herlig bilde av den lesende jenta :-)
  Her har vi også hatt en periode hvor dette var veldig interessant - men foreløpig vil ingen av jentene ha noen babyer i det hele tatt. Katter, kaniner, marsvin, hund og hamster derimot. Men de kan man jo kjøpe, og ikke skjære ut av magen :-D
  Hilsen Pulsatilla på DG

  SvarSlett
 6. Fantastisk morsomt å lese! Så herlige de er :-)
  Jentene her i huset har igrunnen ikke "plaget" meg særlig med spørsmål om det der, er liksom greit bare det at de har ligget i magen min og at pappa var med på det på et eller annet vis. Men mistenker særlig sofie for å finne ut av mye på egen hånd ;-)
  Flott bilde av Andrea med boken forresten!

  SvarSlett
 7. Herlig!
  Jeg liker veldig godt å la barna få del i den virkelige delen av livet. Og jeg har tro på at jo tidligere de lærer dette, jo mindre "skam" legger de i det.
  Ja, til opplysning og fakta til barna!

  Veldig søtt hvordan de funderer på hvem som skal bli den kommende barnefaren *flirer*

  SvarSlett